Norsk Vintage bilbutikk

Dersom du har genuin interesse for noe, så har du sikkert hatt interessen siden du var veldig ung. Slik er tilfelle med mange entusiaster i dag. Og entusiaster finnes det mange av. Men det er alltid noen som strekker seg lenger enn andre. Og det jeg nå har i tankene er restaurering av biler, og kjøp og salg av biler. Slik er i hvert fall tilfelle med en ung mann her i landet som begynte sin karriere som bileier allerede når han var 14 år gammel. Men da hadde han allerede hatt interessen i en del år allerede.

Tidlig interesse

Når man får interesse for noe som egentlig ikke tilhører den alderen man er i som ung – ja da er det gjerne impulser fra nær familie som er årsaken. I dette tilfellet jeg tenker på denne gangen var det snakk om impulser fra en bestefar som hadde gamle biler som sin livsstil. De første årene var det bare å se på hva som foregikk og kanskje stille noen spørsmål. Men ved åtte års alderen fikk denne personen jeg har i tankene en kortstokk med bilder av nettopp gamle biler på av sin bestefar. Da var interessen i full fyr og flamme. Han studerte de ulike bildene og sammenliknet dem i detalj.

Butikk

For snart seks år siden åpnet han sin egen butikk i området Sandvika utenfor Oslo. Og de sa – han og hans sønn – driver nesten bare med originale vintagebiler fra 50 og opp til 80 tallet. Skulle det være kunder som ønsker andre spesielle nyere biler så er de gjerne behjelpelige med å skaffe dette også. Tenkte jeg skulle vise frem noen av de bilene de enten har hatt i sin butikk og solgt eller som de kanskje har der i øyeblikket.

Ford

Ford er en populær bil blant de gamle veteranbilene. De har utrolig mange spesielle modeller opp gjennom årene. Både fra de helt «vanlige» familie bilene og til de spesielle mer ungdommelige bilene om det går å si det på den måten.

Og denne dedikerte butikken i Norge har selvfølgelig hatt inn et flertall forskjellige av Ford’er. Den eldste jeg finner i oversikten deres av solgte biler er en Ford Consul fra 1958. Videre har de solgt modeller som Ford Cortina, Ford Granada, Ford Mustang, Ford Anglia, Ford Thunderbird og Ford Taunus. Dette er bare et tilfeldig valgt utvalg av hvilke biler de viser på sine hjemmesider som de har solgt av Ford modeller.

Mercedes

Dette er ikke et like gammelt bilmerke som Ford. Men de har absolutt hatt mange utrolig fine modeller de også. Inne på sidene deres finner jeg Mercedes 200, Mercedes 500, Mercedes 450 SEL, Mercedes 280 CE og flere andre modeller. Men som alle forstår så er spekteret ganske bredt.

Opel

Her kommer et merke med en del eldre modeller igjen. Det er snakk om 1964 Opel Kadett Caravan, 1954 Opel Rekord Olympia, 1979 Opel Rekord 2.0S Berlina eller 1968 Opel Commodore 2.5.

Opel

Også mange herlig modeller. Og kikker du innom butikken deres så er det garantert en del biler som står til salgs der til enhver tid.

© 2021 Norwegian hammer works