Drømme biler

Det er mange av kjøretøyene som finnes der ute som har fått en nærmest kult status. Det er også mange av disse kjøretøyene er priset ganske høyt for det er mange samlere som er interessert i disse kjøretøyene. Men er man skikkelig interessert i bilen sin og man har brukt mye tid og penger på den så vil man ikke kvitte seg med den. Særlig de gamle veteranbilene er veldig populære i dag.

Oldsmobile

Oldsmobile er en av de eldste bilmerkene i fra Amerika, allerede på slutten av 1800 tallet rullet de første bilene ut fra fabrikken. De klarte å holde det gående helt frem til 2004, så det ble mange biler som ble produsert.

Oldsmobile
Oldsmobile

En av de første modellene som virkelig ble en storselger var Curved Dash, en toseter som de produserte over 18 000 eksempler av. En av grunnene av at Oldsmobile ble populære var at de hadde valgt en sylindret motor i den og de var også en av de første til å benytte seg av samlebånd prinsippet. Dette gjorde at bilene var en del rimeligere enn de andre merkene så salgstallene gikk oppover lenge. Som vanlig innen bilindustrien kom det stadig ny teknologi og utstyr så konkurransen ble stadig hardere blant bil produsentene. På midten av 50 tallet kom de med modellen Starfire, denne bilen var en god del større og det var meningen at den skulle konkurrere med de andre store bilene som da var veldig populære i Amerika på den tiden. Bilen ble raskt en av Oldsmobile sin bestselger og da den også kom ut som kabriolet steg salget igjen betraktelig.

Oldsmobile
Oldsmobile

Dette er en bil som har fått en stor samlerverdi iblant de bil interesserte, men da er det en selvfølge at de er i god stand og har blitt tatt godt vare på. Oldsmobile fulgte opp med modeller som Cutlass Supreme, 442 Cutlas, Custom Cruiser og Cutlass W 31 som også ble tatt godt imot av de bilinteresserte. Totalt har det blitt produsert over 35 millioner av Oldsmobile og mange av dem ruller fortsatt rundt på veiene.

Mercury

Bilmerket Mercury var egentlig ingen stor produsent i forhold til de andre merkene i Amerika, men for all del det kom mange flotte modeller i fra dem og som har blitt samlerobjekter.

Mercury
Mercury

Det var i 1938 at bilprodusenten Ford startet med Mercury, og de skulle konkurrere mot de andre produsentene i de mere dyre bilklassene. De lå litt under de dyre luksusbilene men godt over det som de kalte middelklasse bilene. Her var det mye nytt og luksus som gav god komfort til sjåføren, men selvsagt var den jo da en del dyrere en de vanlige modellene. Det er vel en av grunnene til at det ikke ble noe stor suksess for merket. De slo sammen merkene Mercury og Lincoln på slutten av 50 tallet, det var på den tiden at de lave store bilene var veldig populære og de fulgte opp med flere flotte modeller. Det er spesielt disse bilene i fra 50 og 60 tallet som fortsatt er ett godt samlerobjekt for mange, for flotte biler er det.

© 2021 Norwegian hammer works