Det mest solgte bilmerket i Sverige

Det mest solgte bilmerket i Sverige

Mens vi nordmenn er helt klart fascinert av lavutslippsbiler og på listen over de mest solgte bilmerkene troner el-bilene, er det en helt annet situasjon hos søta bror. Det at vi velger el-bil sier mye om at vi tenker miljø, ikke er redde for å prøve nye og innovative løsninger og at størrelsen og hestekreftene på bilen ikke er så viktige for oss. I Sverige er det en helt annet kultur når det gjelder innkjøp av ny bil. Svenskene velger størrelse, robusthet og sin nasjonale stolthet, Volvo. De er for så vidt ikke unntaket når det gjelder dårlig salg av el-biler. Det er nemlig kun 2 prosent av disse bilene som selges i Europa per 2019.

Om Volvo

Volvo er et svensk bilmerke med lang tradisjon, helt tilbake til 1927, da bilproduksjonen startet i Göteborg. De første merkene var ÖV og PV, altså åpen og personvogn. Det har blitt produsert mange modeller opp gjennom og selskapet har vokst seg stort til å bli et av Sveriges største selskap, både på omsetning og antall ansatte. I tillegg til å produsere biler i Sverige, har de også fabrikker i Belgia og Kina. Eierskapet i bedriften ble først overtatt av Ford i 1999, for så å bli solgt til kinesiske Geely, året etter. Komponenter blir produsert i tre fabrikker i Sverige. I tillegg til å være store på personbiler, produserer Volvo lastebiler, busser, anleggsmaskiner og båtmotorer også. Volvo har en markedsføring som setter trafikksikkerhet øverst med en målsetning om at ingen skal kunne omkomme ved ulykker i deres nye modeller.

De mest solgte modellene nå

Volvo V60 er den mest solgte typen. Dette er en stasjonsvogn på middels størrelse, som er allsidig og romslig nok uansett behovet. Bagasjerommet er på 529 liter og rommer mye om du skal ut på reise og trenger god plass eller bare skal bruke den som en familiebil. Bilen kan leveres med firehjulstrekk og hengerfeste. V60 har 18 forskjellige modeller, alt fra diesel, ikke ladbar og ladbar hybrid, med eller uten automatgir. Toppfarten er på 205 km/t og den bruker 9,9 sekunder til å komme opp i 100 km/t. Standardutgaven er utstyrt med 6 kollisjonsputer, automatisk nødbrems, elektrisk bagasjeluke, ryggekamera og mye mer. Prisen er fra rundt en halv million og oppover, spørs på modellen og ekstrautstyret.

Sedanutgaven S60 er også blant de mest populære bilene i Sverige. Utseendemessig er den pen og sporty og ser mindre ut enn det den egentlig er. Motoren er på 2.0 liter og når 100 km/t på kun 5,9 sekunder. Bagasjeplassen er noe begrenset til en småbarnsfamilie, men greit nok gitt bilstørrelsen, altså 442 liter. Bilen skal være veldig komfortabel å kjøre, selv på lengre turer. Den er utstyr med gode seter og smarte løsninger innvendig. Prisen er hakke høyere enn til V60, men du får en mer tiltrekkende design og mer spenst med på kjøpet. S60 får du også i flere varianter, men det er Polestar-utgaven som klart er den fineste. Den har noen finesser, som sportsseter, sort taktrekk og gule sikkerhetsbelter. I tillegg har akselerasjonen og hestekreftene økt betydelig her.

© 2021 Norwegian hammer works