4.juli i Lillestrøm

Om man er opptatt av amerikanske biler, er Lillestrøm stedet å oppsøke 4.juli. På denne dagen strømmer tusenvis, av amerikanske biler til treff i Lillestrøm. Jeg har selv fått med meg dette arrangementet, et par ganger. Som de fleste sikkert vet, er 4.juli den amerikanske nasjonaldagen. Det er folkefest og ikke minst bil fest, i Lillestrøm på denne dagen. Det er folk fra amcar-miljøet som naturlig nok preger byen, men også mange skuelystne finner veien til byen. Det er ikke bare personbiler som er å finne her, men også motorsykler, vans og lastebiler. Felles for dem alle, er at de er «made in US». Det finnes mange slike treff rundt i Norge, men 4.juli i Lillestrøm er en av de største-ja om ikke det største.

4.juli i Lillestrøm

30-årsjubileum og varmerekord

2108-utgaven av 4.juli-arrangementet i Lillestrøm, var det 30.i rekken. Antall år og antall varmegrader, var nok omtrent på det samme nivå i år. Maken til godt sommervær, har nok ikke dette arrangementet hatt noen gang.

Det var ikke bare folk som fikk det varmt, for en del av bilene kokte det bokstavelig talt over.

Norges Varemesse

Det er på parkeringsplassen utenfor messa, at alle kjøretøyene samler seg. Det er en helt spesiell stemning, og man trenger faktisk ikke være frelst på amerikanske biler for å like seg her. I år var det konsert med The Daltons, og matservering er en selvfølge på slike arrangement.

Japansk MC avvist

Ja det er faktisk sant, det var en person med Kawasaki motorsykkel som rett og slett ikke kom inn. Dette viser at 4.juli-arrangementet, er 100% amerikansk og vel så det.

Parkert etter kategori kjøretøy

Man kan jo selv tenke seg, hvor mye cirka 3000 kjøretøy egentlig er. Jeg mener når man samler disse i en og samme by, og på en og samme plass. Det blir enormt stort, det er vel ikke annet å si om det. Men for å få litt system, forsøker man å lage gruppevis parkeringer og områder. Da blir det lettere å besøke de kjøretøyene, man kanskje har mest interesse for. Men ikke minst, lettere å finne folk med samme interesse og slå av en bil- eller motorsykkel prat.

Storgata

Storgata i Lillestrøm klokken 19.00 4.juli, det er stedet om man vil få med seg blank krom, fete dekk, gromlyd fra store motorer og kanskje noen lettkledde damer på kjøpet. Gata fylles opp av både gående og kjørende, ja det er rett og slett en folkefest i plankebyen på denne dagen.

Uteservering

Handelsstanden i Lillestrøm byr på seg denne dagen, byens servering- og utesteder flytter serveringen utendørs. I alle fall når det er slik vær, som det vi hadde i 2018. Kaldt øl, hamburgere og flott bilder, det kan vel nesten ikke bli bedre.

Arrangementsansvarlig

Espen Hoftvedt er Amcar Lillestrøm sin president, han er ansvarlig for 4.juli-arrangementet i Lillestrøm. Dette er både 17.mai og nyttårsaften på en og samme gang, ikke minst for amcar-folket. Så folkens, ta turen til Lillestrøm 4.juli neste år, dere vil få en flott opplevelse og ikke minst oppleve et unikt miljø.

© 2021 Norwegian hammer works